En ny restaurant

Det er ikke til å unnslå at mye dreier seg om mat og drikke når man befinner seg i Provence.  Vi har noen gode, lokale favoritter som er flinke til å skifte sine menyer og stadig friste med lekre, velsmakende kreasjoner til en overkommelig pris.  I norsk målestokk må det vel betegnes som billig når man kan få en 3-retters lunsj med en liten vinkaraffel attåt for under 150 kroner.  En av våre absolutte favoritter de siste årene har vært l’Etang ved Cucuron’s sjarmerende damplass.  Om sommeren er det nydelig å bli servert i skyggen av de 200 år gamle platantrærne og iakta karpenes synkronsvømming i det mørke vannet samtidig som man inntar vakkert anrettet, og utrolig velsmakende mat.  Nye eiere, og ny kokk, sist høst, gjør oss noe mer lunkne til stedet, men vi skal gi det noen flere sjanser.  Sjarmen og den hyggelige service ved bordene er stadig den samme.

 IMG_0125 IMG_0128

Tunfisk med lekkert følge                     Eple crumble med is

I vinter åpnet et lekkert nytt etablissement ved Etang de la Bonde, en liten innsjø noen kilometer fra Cucuron.  Den har fått navnet Du Lac, og er meget elegant.  Beliggenheten ved vannet, med terrasse for den varme årstiden, et innovativt kjøkken og et nydelig interiør stiller forventningene høyt.  Vi prøvespiste oss gjennom en 3-retters lunsj i vinterferien og ble måtelig fornøyd.  Maten var velanrettet, og velsmakende. Det sviktet mest på effektivitet i serveringen.  Når servitørene er uoppmerksomme er det bedre at du får beholde vinflasken på bordet.   De bør også slippe å anrette fra fat når de ikke har nødvendige erfaring.  Forhåpentlig kommer dette etterhvert.  Det er i allefall sympatisk å tilby 3-retters meny for 24 euro til lunsj.  Kommer du om kvelden koster den 27 euro.  Det finnes to alternativer å velge mellom for hver rett.   Det finnes også dyrere menypakker, så valgmulighetene er mange.  

IMG_0122

Restaurant du Lac er lekker, men servitørene mangler erfaring

This entry was posted in Mat, Restaurant. Bookmark the permalink.

Leave a Reply