Våren er vakker

Våren byr på mange gode opplevelser.   Når vi når siste halvdel av februar begynner vårens undre å åpenbare seg.  Mandel og aprikos blomstrer først, så kommer kirsebærene, fiknene skyter sine første skudd og sine frukter ut fra bare tørre grener, aspargesen kommer, det blir tid for lunsj utendørs og de årvisse  loppemarkedene inntar hver lille landsby.  Våren er den beste årstiden i Provence.

Fikenskudd                  kirsebærblomstring

Vårlopper   Oliven på gul eng keramikk i Bonnieux            asparges

Valmuer           daube på Etangen

Når magen vil ha mat – markeder og butikker

Hver morgen fra vår til høst kan du kjøpe frukt og grønt som er høstet i morgentimene. Utsalget til Nicole befinner seg rett innenfor byporten, bare 100 meter fra huset vårt.

Noe av gleden i en fransk landsby er tilgjengeligheten til gode råvarer.  Vi har ukentlig marked hvor det tilbys friske grønnsaker og frisk frukt, godt modne oster, skinker, kjøtt, fisk, krydder, delikatesser; –kort sagt det meste som skal til for tilberede et godt måltid.  Landsbyene ligger tett, og det er store muligheter for at det ukentlige markedet treffer nær deg, -uansett ukedag.

Nå er det ikke bare på markedsdagen vi får gode råvarer.  Med tre bakere og en slakter er vi sikret tilgang alle ukens 7 dager.  De har nemlig innrettet seg slik at de har stengt på forskjellige ukedager.  Så selv søndag formiddag kan vi gå og kjøpe både skinke og biff, i tillegg til rykende fersk baguette.  Dette er det gode liv.

Disse bildene forteller sikkert mer enn 1000 ord