Når magen vil ha mat – markeder og butikker

Hver morgen fra vår til høst kan du kjøpe frukt og grønt som er høstet i morgentimene. Utsalget til Nicole befinner seg rett innenfor byporten, bare 100 meter fra huset vårt.

Noe av gleden i en fransk landsby er tilgjengeligheten til gode råvarer.  Vi har ukentlig marked hvor det tilbys friske grønnsaker og frisk frukt, godt modne oster, skinker, kjøtt, fisk, krydder, delikatesser; –kort sagt det meste som skal til for tilberede et godt måltid.  Landsbyene ligger tett, og det er store muligheter for at det ukentlige markedet treffer nær deg, -uansett ukedag.

Nå er det ikke bare på markedsdagen vi får gode råvarer.  Med tre bakere og en slakter er vi sikret tilgang alle ukens 7 dager.  De har nemlig innrettet seg slik at de har stengt på forskjellige ukedager.  Så selv søndag formiddag kan vi gå og kjøpe både skinke og biff, i tillegg til rykende fersk baguette.  Dette er det gode liv.

Disse bildene forteller sikkert mer enn 1000 ord

Leave a Reply