La petite Maison de Cucuron

Den stengte og fraflyttede cafeen på hjørnet ble omgjort til en oase under Michel Mehdis ledelse.  De ble kåret til “Meilleur Auberge de France” i sitt første driftsår, og fikk også snart sin Michelin-stjerne.  Mehdi forsvant og restauranten stod lukket en periode.  Så rykket Eric Sapet inn, og igjen ble stedet et populært matsted.

Både inne og ute i den lille “cour” hviler det en egen ro og behagelig atmosfære.  Alt er skinnende rent og blankpolert, og dekketøyet er av ypperste klasse.  Sapet er fornøyd med sin ene Michelin-stjerne, derfor blir det ikke for “påtrengende” service.  Karaffelen står på bordet, så du kan etterfylle glasset selv, men de er oppmerksomt tilstede og rettene introduseres/presenteres kyndig før de settes på bordet.   Le chef tar gjerne en runde i salen og hilser på sine gjester når måltidet nærmer seg slutt.  Han er en virkelig ambassadør for bordets gleder og arrangerer jevnlig matkurs med ulike temaer.   Kursmenyer og beskrivelser finnes nå også mellom to harde permer.  Boken presenterer han selv her

http://www.youtube.com/watch?v=IWvuyzSEXoo&feature=related

En nærmere titt på etablissementet, menyer etc finner du her. Bl.a. oppdatert ukentlig med nye “pakke-menyer”.

http://www.lapetitemaisondecucuron.com/

Vårt siste besøk var i sommerferien.  En deilig søndagslunsj utendørs.  Vi var heldige å få reservert et bord kun to dager før; – det er ingen selvfølge.  Starten var en liten amuse bouche i form av en fyldig, kremet og lett syrlig linsesuppe med delikate og særdeles velsmakende ansjosfileter på toppen.  Forretten var tomat-mozzarella, men hvilken smak!   Nydelig anrettet og smaksatt med olivenolje fra byens egen mølle.

Leave a Reply